Baanbrekend brandwerend

27 april 2021 /

Als architectonisch materiaal biedt glas eindeloos veel mogelijkheden om te spelen met licht en transparantie. In de projecten van GlassProjects speelt glas dan ook een prominente rol. Achter de zichtbare esthetische kwaliteiten schuilt veel technisch vernuft. We verleggen de grenzen van glas als veilig constructiemateriaal met een immense ontwerpvrijheid.

Aanvulling bestaande gamma

De brandwerende glaskoepels van GlassProjects doorstonden eerder al met glans de striktste brandtesten. Onlangs hebben we ons bestaande gamma uitgebreid met grotere glasafmetingen en met een fijnere draagstructuur. Ideaal voor constructies met een ranke en transparante architectuur die tegelijk maximale veiligheid garanderen. Zo vormen de brandwerende koepels de kers op de taart van uw nieuwbouw of renovatie – van kantoor en commerciële ruimte tot publiek gebouw.

Gecertificeerde brandtest

De recente brandtest vond plaats bij Efectis (Bleiswijk, Nederland), een erkend labo met geavanceerde faciliteiten voor brandtesten. Er werd een koepel getest met een glasafmeting van 1,15 tot 2,50 meter. Uit de testen bleek een brandweerstand van liefst 60 minuten (REI60). Gedurende die tijd is er geen overslag van warmte en vlammen.

Veilig, mét ontwerpvrijheid

U verwacht van uw glasdaken brandveiligheid én ontwerpvrijheid. Daarom is de onderconstructie zo ontwikkeld dat ze veelzijdig kan worden aangepast naargelang uw wensen. Een greep uit de mogelijkheden:

  • hellingshoek van 0° tot 80°
  • verschillende soorten beglazing: dubbel of drievoudig, zonwerend, beloopbaar, gehard of gelaagd …
  • RAL-kleur naar keuze voor de profielen
  • overspanning
  • modulair: enkelvoud of veelvoud van 1,15m x 2,5m

Onze brandwerende glasdaken zijn opgebouwd uit een rubber-op-staalprofiel. Ze beschikken ook over een intern drainagesysteem met gecontroleerde waterafvoer. Zo gooien water noch vuur roet in het eten.