/ ONZE PROJECTEN

Publieke gebouwen

Kantoorgebouwen

Grote en middelgrote residentiële projecten

Internationale projecten

/ ONZE REFERENTIES

1. Flageyplein (Brussel)

In samenwerking met architectenbureau Greisch en aannemingsbedrijf Heijmans realiseerde GlassProjects de grote luifel voor de tramhalte, en kleinere overkappingen voor bushaltes en toegangen tot liften en trappen. De structuur moest absorpties en verkeerstrillingen opvangen, en beloopbaar zijn voor onderhoud.

Onze diensten omvatten engineering en plaatsing
van enkele veiligheids-beglazing.

761 m²

2. THEATERPLEIN (ANTWERPEN)

GlassProjects droeg zijn ‘staaltje’ bij tot de transparante luifelconstructie in aluminium: een duurzame oplossing op schaal en in verhouding met de omgeving. Het vernieuwde plein is een aangename ontmoetingsplek, mede dankzij vernuftige engineering en feilloze levering en plaatsing van de aluminiumstructuur.

We sloegen daarvoor de handen in elkaar met
Studio Associato , Secchi-Vigano en Antwerpse Bouwwerken.

5099 m²

3. HOTEL DEWEZ (BRUSSEL)

Voor de restauratie van
deze architecturale parel
van Laurent-Benoit Dewez werkte GlassProjects een innovatieve technische oplossing uit. De koepel bestaat uit een zelfdragende aluminium structuur met een grote overspanning en driehoekig verlijmde beglazing.

Dit vakwerk werd geleverd in opdracht van Art & Build, in samenwerking met aannemer Colen.

130 m²

4. MEIR 48 (ANTWERPEN)

Voor Meir 48 in hartje Antwerpen ontwierpen we een koepel boven op de historische koepel. We integreerden er ook een onderhoudssysteem in. Naast het ontwerp van de aluminium constructie voor het dak, adviseerden we over de rookafvoer en de reinigingsinstallatie.

Onze partners in dit project: Orens Van Grimbergen Architecten en aannemer Amart.

414 m²

5. CHAP. MUSICALE (WATERLOO)

Deze muziekkapel kreeg een glazen voorzetgevel met print van muziekpartituur. De technologie van Building Integrated Photo Voltaics (BIPV) maakt van een zonnepaneel een functioneel en esthetisch bouwelement.

We werkten dit project uit in opdracht van AM. Synergy International-l’Escaut Architecture, samen met aannemer Amart.

595 m²

6. RIVIERENHOF (BERCHEM)

Het schoolgebouw Rivierenhof werd door Architectuuratelier Ambiorix en aannemer Strabag gerenoveerd en uitgebreid. GlassProjects stond in voor de brandwerende en beloopbare koepels – liefst 160 in totaal. De cilindervormige koepels, geïntegreerd in de bovengrondse parkomgeving, laten veel daglicht binnenstromen in de ateliers die zich ondergronds bevinden.

171 m²

7. CAMPUS T2 (GENK)

In T2-Campus staan onderwijs, ondernemen en innoveren centraal. Atelier Kempe Thill ontwierp met aannemer Strabag het nieuwe complex met ruimte voor theorie en praktijk.

GlassProjects stond in voor het minimalistische dak dat door structurele verlijming een super strak en vlak uitzicht heeft.

705 m²

8. BANC OF MOSCOW

Voor dit prestigieuze gebouw in Moskou ontfermde GlassProjects zich over de engineering en productie van een grote koepel in aluminium, staal en verwarmde beglazing.

Om de esthetische waarde en gemakkelijk onderhoud te verzekeren, pasten we een verlijmd systeem toe.

916 m²