over ons

Missie

Architecturale parels met glas als protagonist. U rekent daarbij op uitmuntend vakmanschap, innovatieve toepassingen en een betrouwbare, klantgerichte aanpak. We denken proactief mee vanaf het voortraject en verzekeren een feilloze begeleiding tot en met de oplevering.

Timeline

2009
mrt 2009

2009

2009

Ontstaan Glass Projects

In 2009 ziet Pauwels GlassProjects het daglicht. GlassProjects is uitgegroeid tot de specialist in gordijngevels en glazen koepelstructuren. Dankzij de studie- en engineeringsdienst van Pauwels GlassProjects kunnen we perfect de nieuwste trends en technieken toepassen.

2011
mrt 2011

2011

2011

Waterdichtheidstest geslaagd

Waterdichtheidstest op eigen profielsysteem is geslaagd in Ugent.

2012
mrt 2012

2012

2012

Brandkoepel REI60 geslaagd

Brandkoepel REI60 (staalstructuur + glas + deklijsten) is geslaagd bij Efectis.

2013
mrt 2013

2013

glasconstructie glass egg

Verkoop eerste werf in buitenland

Verkoop van de eerste werf in het buitenland “Restorant Egg”.

2014
mrt 2014

2014

2014

Eerste uitbreiding werkplaats

In 2014 is het tijd voor een eerste uitbreiding van de werkplaats. Op hetzelfde industrieterrein in Appelterre wordt er een gebouw aangekocht dat dienst doet als stockageruimte en waar ook alle las- en plooiwerken uitgevoerd worden.

2016
mrt 2016

2016

2016

In zee met Falcon Fund

In 2016 werd er met Falcon Fund in zee gegaan met de bedoeling een bedrijvengroep te creëren gespecialiseerd in aluminium/glas producten en dat inspelend op de globalisering van de huidige markt.

2018
mrt 2018

2018

2018

Opname G&G Construct in groep

Twee jaar later, in 2018, wordt G&G Construct opgenomen in de groep. Als gevestigde waarde in de streek zijn ze de ideale partner voor het fabriceren en plaatsen van aluminium ramen en deuren voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.
Het is ook in dit jaar dat we het project “Gare de Namur” verkopen. Dit is een koepelstructuur boven het station van Namen van maar liefst 5000m², volledig voorzien met BIPV glaspanelen.

2020
mrt 2020

2020

2020

Brandkoepel REI90 geslaagd

Brandkoepel REI90 (staalstructuur + glas + VEC verlijming) is geslaagd bij Efectis.

2022
mrt 2022

2022

2022

Afwerking grootste project

Afwerking van het grootste project dat Glassprojects ooit verkocht heeft: Gare de Namur.

grenzeloze mogelijkheden

Glas als bouwmateriaal

Glas is een bouwmateriaal met haast grenzeloze mogelijkheden. Maar de toepassing ervan in complexe constructies vereist technisch vernuft. Als architect, aannemer of bouwheer vertrouwt u zorgeloos op de ruime expertise en jarenlange ervaring van GlassProjects.

U rekent op ons voor een integrale aanpak bij al uw glasdaken, koepels en gevelprojecten: van studie en engineering tot productie, montage en service. Zo begeleiden we uw project van A tot Z onder één dak, inclusief periodieke controle en onderhoud. GlassProjects behoort sinds 2009 tot een bedrijvengroep met onder meer Pauwels Veranda’s, G&G Ramen & Deuren en Vierkante Meters. We wisselen onderling maximaal kennis en ervaring uit. Zo plukt u de vruchten van een brede en betrouwbare dienstverlening.

Engineering

Ons studiebureau met een anciënniteit van méér dan 30 jaar waarborgt dat elke constructie conform de verwachtingen is. Mét respect voor de striktste normen qua isolatie, lucht-, water- en winddichtheid. Dankzij jarenlang onderzoek en innovatieve berekeningsmethodes verleggen wij de grenzen van glazen constructies – op functioneel en esthetisch vlak.

Glazen constructies

Via minutieus maatwerk laat GlassProjects glas op een ontwapenende manier ‘spreken’ met de nadruk op klasse, transparantie en openheid. De glazen constructies voor daken en gevels doen binnen- en buitenwereld in elkaar overvloeien. Vakmanschap en uitgekiende verhoudingen resulteren in structuren met een grote architectonische meerwaarde.

Innovatie

GlassProjects ontwikkelde een gecertifieerd brandwerend beglazingssysteem voor koepels, zonder in te boeten aan esthetiek en ontwerpvrijheid. De glasdaken hebben een brandweerstand van liefst 60 minuten, en zijn bovendien conform aan alle Europese normen op het vlak van lucht-, wind- en waterdichtheid. Innovatie is onze drijfveer.

Licht

Glas laat niet alleen royaal daglicht binnenstromen, maar vervaagt ook de grenzen tussen binnen en buiten. Onze lichtstraten en gordijngevels geven uw gebouwen een imposante uitstraling, terwijl ze voldoen aan alle laatste technische en ecologische vereisten om een veilig en aangenaam binnenklimaat te verzekeren.

Wie is GlassProjects?

We brengen uw projecten tot een goed einde met volgende diensten en oplossingen:
  • engineering via het studiebureau
  • glazen constructies met een architectonische, functionele meerwaarde
  • een innovatief brandwerend beglazingssysteem
Op ons palmares prijken heel wat prestigieuze binnen-en buitenlandse projecten. Het uwe binnenkort ook?
Wereldwijd actief in verschillende landen
Talloze tevreden klanten
+ 0
jaar ervaring
+ 0
projecten
0
gemotiveerde medewerkers
0 %
made in Belgium